Om uppfinnaren

Jag heter Margit Pennerup och är legitimerad Sjuksköterska och uppfinnare av Kryck-Comfort. Jag har mina rötter och familj i Danmark där jag är uppväxt och har min skolutbildning. Men arbetsmarknaden förde mig till Sverige i den senare hälften av 70-talet och jag har jobbat inom olika områden i Landstinget sedan 1977.

Det är som privatperson den kreativa uppfinnarsida har kommit fram. När ett problem uppstår ska det lösas på något sätt! Jag är en praktisk person med många olika järn i elden. Man kan säga att talesättet "Prata inte med mig om svårigheter, prata med mig om möjligheter!" stämmer bra in. Och det är nog det som är lite specifikt för en uppfinnare, han/hon börjar leta lösningar på de problem som många inte ser någon lösning på.

Jag satt hemma vid köksbordet och experimenterade, sydde och ritade olika mönster och provade mig fram, det mesta kasserades, men så småningom lyckades jag. Öppenheten för att se och att hitta lösningar på problem gör att jag även har gjort andra uppfinningar som är på väg ut på marknaden.

Erfarenheter som sjuksköterska

Som sjuksköterska har jag stor erfarenhet av patienter som är i behov av att använda kryckor.

Men när det gäller egen erfarenhet av användandet av kryckor, är det en olycka som fick igång kreativiteten hos mig.

Första gången jag använde kryckor var i samband med ett benbrott, eftersom jag självfallet var otränad i armar och händer fick jag skavsår och blåsor. Det var då jag började tänka på att något behövde göras, men tidsbristen gjorde att jag då inte kom fram till en lösning på problemet.

Sedan har jag under några korta perioder använt kryckor i samband med stukningar, även då lyftes problemet fram och tankarna började igen att ta form och olika lösningar tog form i tanken.

Men den riktigt aktiva processen började när en planerad bäckenoperation stod för dörren.

Målsättningen blev då att en prototyp skulle vara färdig innan operationen sensommaren 2003 och så blev det.

Prototyparbetet

Prototypen jag fick fram använde jag under hösten 2003, men den har ändrats i flera omgångar. Olika typer av tryckutjämnande och stöddämpande material har provats ut innan det blev Confor foam. Även många typer av fästmaterial har provats ut för att tillsammans med Confor foam uppnå bästa elastisiteten.

Som sjuksköterska kan man, med hjälp av kunskaperna och erfarenheterna man har med sig i bagaget, se lite längre än den som inte har dessa möjligheter och det har varit till stor hjälp i framtagande av Kryck-Comfort. Även det, att jag själv har testat produkten under flera månader har gjorde att jag kunde hitta brister i prototypen som sedan direkt kunde rättas till.

< Tillbaka

webbdesign...