Teknisk fakta om materialet i Kryck-Comfort

Material i höljeMaterialet i Kryck-Comfort är vad som kallas för "Confor Foam". Vilket är ett stöddämpande, tryckutjämnande och formbart material.

Materialet är från början framtaget av NASA i samband med rymdforskningen. När man skulle skjuta upp astronauterna med raketer var det mycket viktigt att man kunde få maximalt tryckutjämning av kroppen så de inte skulle bli skadade av den stora G kraft som uppstod.

Confor FoamConfor Foam är ett material som till utseendet påminner om skumgummi, men det har en annan uppbyggnad och tröghet. Confor Foam kan med kroppsvärmens hjälp forma sig efter kroppen. Det känns stelt och stumt innan det värms upp, men efter uppvärmning formar det sig mycket snabbt efter den kroppsdel du använder det på. Det har en struktur som gör att det vid användande på kryckor ger både tryckutjämning och avlastning samt en stöddämpande effekt.

Överdrag, överdelÖverdraget är av en polyesterkvalitet som är flexibel och arbetar tillsammans med Confor Foam. Det är elastiskt men samtidigt så stabilt att det samtidigt håller Confor Foam på plats på kryckan.

Stabiliteten i materialet är hög för att Kryck-Comfort ska bli behaglig och säker för användaren.

40 graderMaterialen kan maskintvättas vid 40 grader. Det blir mjukt i våt tillstånd, men återfår sin stabilitet så snart det har torkat.

< Tillbaka

webbdesign...