Allmän info om Kryck-Comfort och materialet

KryckaNär man plötsligt efter någon form av skada måste använda sig av kryckor upptäcker man att det ger stor belastning på händer och axlar. I början när man är helt otränad i de muskler som ska ta över benenmusklernas funktion kan det uppstå problem.

Tejpade kryckorSom korttidsanvändare av kryckor (8-12veckor), får man ofta ett problem med den ökade belastningen i händerna och på armarna. Trycket som uppstår kan leda till olika fysiska besvär som blåsbildning och friktionsskador i huden. Detta är ett problem som de flesta som har använt kryckor känner till.

Att behöva använda kryckor när man har fått skavsår och blåsor är mycket smärtsamt för patienten.

Lindade kryckorFör att minska skadorna finns olika enkla lösningar, det kan vara användande av fodrade handskar, olika typer av vaddering, men det vanligaste är att patienten, eller sjukvårdspersonalen, virar tunt skumgummi runt kryckorna där de ger problem.

För att förebygga friktion och belastningsskador har jag tagit fram kryck-comfort. Det är ett mjukt och mycket formbart material som formar sig helt efter patientens händer, det ger båda tryckutjämnande och stöddämpande effekt i händer och axlar.

Kryck-comfort har provats ut och används av ett flertal patienter med olika grunddiagnoser och aktivitetsgrad. De har fått ge sina synpunkter på produkten ut ifrån just deras problematik och behov.

Det samlade intrycket från patienterna är, att produkten märkbart ökar komforten vid användande av kryckor och inga sår eller svullnad uppstod under användandet.

Kryck-comfort är tvättbart och gjort så det är enkelt att ta av och sätta på igen efter tvätt, tanken är att man i möjligaste mån ska klara av det på egen hand. Häftanordningarna som består av kardborreband går att öppna och stänga med ett enkelt handgrepp.

< Tillbaka

webbdesign...